“Kokë e këmbë” në botën e krimit/ Komisionerja Alma  Faskaj rrezikon të mbyllet në burg

Një nga denoncimet e shumta të SPAK për shkak të  reformës në drejtësi ka të bëjë me anëtaren e KPK-së Alma Faskaj. SPAK e ka dënoncuar  atë për  veprën penale “Falsifikim i dokumentave”.

Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, ku sipas saj Alma Faskaj e fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vetnigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Ajo ka një eksperiencë të gjatë si lektore dhe e ka ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998.

E gjithë kjo e vërtetë  përbën një vepër penale me heqje lirie prej një periudhe 1 vjeçare. Po tani çfarë po ndodh? Pse organet kopetente nuk reagojnë dhe kanë lënë të lirë një individ të tillë, të pamoralshëm dhe të zhytur kokë e këmbë në botën e krimit.