Komisionerja Firdes Shuli, “telebingo” për të pandehurit

Firdes Shuli është diplomuar “Jurist” në vitin 1988 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Firdes Shuli nga viti 1990 deri në muajin Tetor të vitit 1995 ka qenë Kryetare Gjykate në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, dhe njëkohësisht kryente dhe detyrën funksionale të Gjyqtares po në  në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër. Nga informacionet e marra nga një ish gjyqtar në Gjykatën e Apelit Gjirokastër, me iniciale I.S, i cili ka dhënë dorëheqje nga drejtësia në vitin 2020 për shkak të daljes në pension, njëkohësisht  ka qënë dhe inspektor në KLD.

Gjyqtarja Firdes Shili është përzgjedhur në komision për të gjykuar në mënyrë të drejtë dhe për të vënë drejtësi, jo për të bërë bamirësi me të pandehurit dhe komisionerët që ka për kolegë. Në vitin 1994 gjyqtarja Firdes Shuli ka pasur një çështje gjyqësore me një të pandehur i cili ishte në gjendje arresti. Gjatë Gjykimit Gjyqtarja Firdes Shuli  e ka nxjerrë nga burgu të pandehurin edhe pse në kundërshtim me ligjin. Komisionerja Shuli dashurohej me të pandehurit sin ë sallën e gjyqit por edhe në zyrën e saj dhe pastaj ka zëvendësuar masën e arrestit me burg, në arrestim në gjendje të lirë.

Mesa duket gjyqtares Firdes Shuli ja ka marrë mend dashuria po komisionit që përzgjodhi për në komision Firdes Shulin kush ia mori mendjen?!

Kuptohet fare qartë që komisionerët nuk janë përzgjedhur në bazë të kritereve dhe kanë falsifikuar dhe mosdeklaruar dokumentacion që fshehin fytyrën e vërtetë të gjyqtarëve. Pra, gjyqtyarja Firdes Shuli dhe lëndimet shpirtërore të shumta, por tani s’do ta ketë më kënaqësinë të dashurohet në sallën e gjyqit por në ambientet e zyrave të KPP-së.