Komiteti merr VENDIMIN, Rakacolli: Mbeten në fuqi masat parandaluese ndaj Covid-19

Kryetarja e Komitetit Teknik të Ekspertëve, Mira Rakacolli ka thënë se masat shtrënguese për parandalimin e koronavirusit do të vijojnë të mbeten në fuqi edhe për një periudhë tjetër 2 javore.

Rakacolli u shpreh se ora policore do të jetë sërish në orën 20:00 dhe masat lehtësuese do të merren vetëm kur të kemi një lehtësim më të dukshëm të situatës së pandemisë.

“Duke u bazuar në shifrat dhe analizën e situatës, ekspertët e komitetit mendojnë se situata mbetet e qëndrueshme.

Por shifrat nuk janë përsëri në nivelin për t’u lehtësuar masat.

Duke u bazuar në shifrat e infeksionit në moshën 15 deri në 20-vjeç, është vendosur që maturat të vijojnë mësimin në klasë.

Këto do të kenë një monitorim të kujdesshëm dhe duhen respektuar masat.

Masat e tjera do të mbeten në fuqi, siç është ora policore, maskat dhe distanca sociale.

Mësimi do të vijojë online për të gjitha pjesët e tjera të sistemit arsimor dhe fluturimet me Britaninë do të jenë të ndaluara”,- tha Rakacolli.