Lajm i mirë! Komisioni Europian i jep Shqipërisë 90 milion euro, për të përballuar vështirësitë e Covid-19

Komisioni Europian, në emër të BE-së, ka disbursuar sot 90 milion euro për Shqipërinë në kuadër të programit të tij të ndihmës makro-financiare (MPJ) lidhur me COVID-19.

“Lajm i madh! Komisioni Europian disbursoi sot 90 milion eurot e para të ndihmës makro-financiare për #Shqipërinë Flamuri i Shqipërisë për të ndihmuar rimëkëmbjen sociale dhe ekonomike të vendit”, thuhet në zyrës së BE në Shqipëri.

Për këtë lajm të mirë ka reaguar dhe amasadori i BE në Shqipëri, Luigi Soreca.

“Ky disbursim do të kontribuojë në zbutjen e pasojave të rënda sociale-ekonomike të pandemisë së koronavirusit në Shqipëri. Ky virus nuk njeh kufij: BE qëndron në krah të Shqipërisë dhe qytetarëve të saj në këto kohë të vështira.

Sa për të gjitha programet mbështetëse të MPJ-së, transaksioni i sotëm pason miratimin e një Memorandumi të Mirëkuptimit (Memorandum Mirëkuptimi) me Shqipërinë, i cili përcakton kushtet e politikës që duhet të plotësohen për disbursimin e këstit të dytë prej 90 milion €.

Këto kushte të politikave lidhen veçanërisht me përmirësimin e qeverisjes ose rritjen e mbrojtjes sociale. Ky program është një demonstrim i fortë dhe konkret i solidaritetit të BE-së me Shqipërinë dhe qytetarët shqiptarë në një kohë krize të paparë”, thuhet në deklaratën e Komisionit Europian.