Koronavirusi dhe shifrat alarmante/ Ja cilat janë zonat më të rrezikuara

Thirrjet e vazhdueshme të Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale për të mos ulur vigjilencën në këtë situatë pandemie dhe duke dhënë thuajse cdo ditë këshillat për mbajten e maskave, distancimin fizik, apo mosgrumbullimin duket se nuk janë marrë seriozisht.

Prej shumë muajsh, shifrat e infektimeve kanë në krye të listës Tiranën me numrin më të lartë të rasteve të reja që rezultojnë pozitiv pas testimit. Dhe kjo ka të bëjë më së shumti me faktin që

Tirana, si një zonë me popullsi heterogjene. Specialistët e kanë konsideruar këtë virus, edhe pse nuk ka një qëndrim fiks për këtë, se është më shumë sëmundje urbane, sesa rurale, ndaj zonat e mëdha dhe me lëvizje të dendur konsiderohen zona të kuqe.

Jo vetëm kaq, Por Tirana është edhe kryeqyteti që pret dhe përcjell mijëra njerëz në ditë, që kanë zgjedhur të jenë qoftë edhe për pak orë për të përmbullur problematika të karakterit zyrtar, ekonomik, apo edhe shëndetësor.

Në krye të listës me numrin më të madh të personae që kanë rezultuar pozitiv me koronavirus është Tirana. Por, pas Tiranës është Shkodra, e cila mund të konsiderohet si e përfshirë në zonën e kuqe, me dhjetra raste të reja dhemë pas vjen qyteti i Durrësit.