KPK-ja grumbullon komisionerët e korruptuar

 

Reforma në Drejtësi është formuar si pasojë e një korrupsioni aktiv që ka krijuar qeveria aktuale. Ajo që vihet re në procesin e Reformës në Drejtësi, janë problemet e shumta që kanë nëtarët dhe komisionerët e vettingut. Janë të shumtë komisionerët që kanë shkelur ligjin me të dyja këmbët, veçanërisht komisioneri Roland Ilia.

Komisioneri Roland Ilia është hetuar për gati një vit nga prokurorja Esmeralda Ndoj, por më pas hetimet për të janë pushuar. Referuar vendimit, rezulton se Roland Ilia është hetuar nga prokuroria për veprën penale të “Shpërdorimit të Detyrës” parashikuar nga neni 248 i Kodit Penal, së bashku me disa ish-kolegë të tij në Universitetin e Shkodrës.

Ata që po shkarkojnë gjyqtarët dhe prokurorët, nuk kanë integritet moral për të qenë në detyra të rëndësishme ashtu sikurse është komisioneri Roland Ilia, një derr i kënaqur me çfarë ka siguruar në këtë jetë. Komisioneri Roland Ilia është turp i procesit të Reformës në Drejtësi pasi korrupsioni I tij ka qenë dhe vazhdon të jetë aktiv edhe në KPK.