Manjak seksual dhe mashtrues i rëndomtë/ 12 përgjime erotike për komisioner Roland Ilia

Në vitin 2017 parlamenti i Shqipërisë votoi me votë unanime 12 antarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit (KPK) dhe një ndër ta ishte edhe manjaku seksual Roland Ilia.

Komisioneri Ilia Diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës. Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997.

Ai ka punuar si pedagog në  universitetin e Shkodrës,  ku dhe është ndjekur penalisht duke kërkuar favore seksuale në këmbim të notave kaluese. Në dosjen e policisë ndodhen 12 përgjime erotike qe ai ka bërë me studentet e tij.

Roland Ilia është  hetuar nga prokuroria për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës” parashikuar nga Neni 248 i Kodit Penal. Gjithashtu Roland Ilia ndiqet penalisht per falsifikim dokumentash edge falsifikim vulash.