Me kë nga të pandehurit e saj po feston Komisionerja Firdes Shuli?

Firdes Shuli është diplomuar “Jurist” në vitin 1988 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës. Firdes Shuli nga viti 1990 deri në muajin Tetor të vitit 1995 ka qenë Kryetare Gjykate në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër, dhe njëkohësisht kryente dhe detyrën funksionale të Gjyqtares po në  në Gjykatën e Rrethit Gjyqësor Gjirokastër. Nga informacionet e marra nga një ish gjyqtar në Gjykatën e Apelit Gjirokastër, me iniciale I.S, i cili ka dhënë dorëheqje nga drejtësia në vitin 2020 për shkak të daljes në pension, njëkohësisht  ka qënë dhe inspektor në KLD.

Në redaksinë tonë kanë mbërritur informacione konfidenciale dhe arsyeja e nxjerrjes nga burgu i të pandehurit, edhe pse në kundërshtim me ligjin, ka qënë pikërisht ndjenja e Gjyqtares Firdes Shuli. Mesa duket, kjo e fundit na qënka dashuruar me të pandehurin në sallën e gjyqit dhe më pas e ka zëvëndësuar masën e arrestit nga burgim në arrest në gjendje të lirë. Firdesit nuk duhej t’ja kishte marrë mendtë dashuria por mesa duket “të fortët e krimeve”, arrijnë të bëjnë një krim akoma më të madh, korrupsion dashuror me gjyqtaren, pikërisht në sallën e gjyqit. Edhe pse vënd në tranzicion duke pasur parasysh se kemi të bëjmë me vitet 1990-1995 Inspektoriati i KLD ka filluar procedimin disiplinor kundër Gjyqtares Shuli, e cila në kundërshtim me ligjin ka zëvëndësuar masën e arrestit nga burg në gjendje të lirë.

Nuk dihet se me kë nga të pandehurit po feston Komisionerja Firdes Shuli dhe pë sa gjatë do të qëndrojë në karrigen e KPK-së një e korruptuar dhe imorale si Firdesi?!