Mik për kokë me qeverinë Rama/ Ja eksperti në hartimin dhe zbatimin e reformës në drejtësi

Darian Pavli u zgjodh si specialist në hartimin dhe zbatimin e reformën në drejtësi por kush kontribuoi mbi Pavlin që ta kishte mbrojtje?!
Procesi I vettingut u cilësua si reforma në drejtësi. Sipas hulumtimeve, Darian Pavli ka një lidhje të shëndoshë me qeverinë aktuale.
Pavli madje rezulton të jetë një lidhje edhe me kryeministrin aktual Rama. Rama dhe Pavli duke iu referuar pemës gjinealogjike, janë familjarë me njëri-tjetrin (referuar raportimeve mediatike shqiptare është aluduar se gjyshërit e tyre kanë qenë motër e vëlla).
Por nuk është vetëm kjo lidhja mes kryeministrit shqiptar dhe gjyqtarit të kandiduar prej tij për në Gjykatën e Strasburgut.
Darian Pavli është pjesë e dondacioni “Soros” , i cili shprehur hapur dhe publikisht përkrahjen personalisht ndaj kryeministrit. Fondacioni Sorros është shprehur publikisht se ka kontribuar financiarisht dhe me ekspertizë në hartimin dhe zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri.
Duket qartë synimi i Darian Pavlit si ekspert në hartimin dhe zbatimin e reformës në drejtësi.