Monitorimi i Vettingut sa për të kaluar rradhën

Shefja e ONM-se Genoveva Ruiz Callavera erdhi në Shqipëri për të monitoruar procesin e Vettingut. Por përse Calavera nuk ia arriti qëllimit të saj?!  Pra, të monitoronte procesin duke flakur jashtë reformës në drejtësi, gjyqtarët dhe prokurorët që nuk përmbushin kriteret e Vettingut.

Calavera bëri krejt të kundërtën, mbrojti dhe heshti për pasuritë e komisionerëve, veprat korruptive të  komisionerëve dhe mosdeklarimet e gjykimeve. Pra, Shefja e ONM-së heshti për pasuritë marramëndëse të Lulzim Hamitajt dhe Olsi Komicit, heshti për komisionerin Roland Ilia i cili ka abuzuar me detyrën në fakultet, heshti për imoralitetin e Firdes Shulit dhe u largua pa dhënë asnjë lloj llogarie.

Calavera është njolla e zezë e Vettingut në Shqipëri, e cila u largua në heshtje. Shefja e ONM-së tregoi qartazi që nuk i intereson drejtësia jonë dhe se ishte vetëm një marionetë, sa për numër dhe emër.