Tre kamberë në një derë/ Ja ç’bëhet në Vetting

Procesi i Vettingut është i njohur si regullatori kryesor i rregullave dhe ligjive, ama Shqiptari nuk i harron asnjëherë lidhjet e tij me miqësinë.  Ja çfarë ndodh në Vetting.

Në CV-në e shpërndarë nga Qeveria për kandidatin Darian Pavli, thuhet se është Këshilltar i Komisionit të Posaçëm Parlamentar i Reformës në Drejtësi.  Z. Darian Pavli – jurist me 15 vjet përvojë në dizenjimin, koordinimin dhe zbatimin e aktiviteteve që promovojnë mbrojtjen e të drejtave të njeriut në Nju-Jork, rezulton të jetë një lidhje edhe me kryeministrin aktual Rama. Rama dhe Pavli duke iu referuar pemës gjinealogjike, janë familjarë me njëri-tjetrin (referuar raportimeve mediatike shqiptare është aluduar se gjyshërit e tyre kanë qenë motër e vëlla).

Gjithashtu, Darian Pavli është pjesë e dondacioni “Soros”, i cili  shprehur hapur dhe publikisht përkrahjen personalisht ndaj kryeministrit. Fondacioni Sorros është shprehur publikisht se ka kontribuar financiarisht dhe me ekspertizë në hartimin dhe zbatimin e reformës në drejtësi në Shqipëri.