Përgjime:Roland Ilia maniak seksual, mbështetet nga Varhelyi dhe Calavera

Ne vitin 2017 parlamneti i Republikës së Shqipërisë votoj me votë unanime 12 antarët e Komisionit të Pavarur te Kualifikimit (KPK) dhe një ndër ta ishte Roland Ilia.

Nje prej detyrimeve ligjore për cdo komisioner të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ishte plotësimi i formularit të vetdeklarimit të pasurisë dhe të pastërtisë së figurës.
Sipas të dhënave shkresore zyrtare nga ana jonë është publikuar një mega skandal në kupolen e sistemit të drejtësisë dhe pikërsht për komisionerin Roland Ilia.

Komisioneri e Pavarur e Kualifikimit Roland Ilia ka qënë i punsuar si petagog në universitetin e drejtësisië në Shkodër dhe në datë 3 qershor të 2016-ës është regjistruar një procedim penal nga organi i akuzës në Shkodër bazuar materialit hetimor të referuar nga drejtoria e policisë Shkodër për veprën penale “Korrupsioni pasiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, parashikuar nga neni 259 i Kodit Penal dhe për veprën penale të “Ushtrimi i ndikimit të paligjshëm ndaj personave që ushtrojnë funksione publike” parashikuar nga neni 245/1 i Kodit Penal dhe “Korrupsioni aktiv i personave që ushtrojnë funksione publike”, të kryer në bashkëpunim të parashikuar nga neni 244 i Kodit Penal.

Për këtë Procedim është dhënë dhe një masë sigurimi detyruese dhe është pikërisht vendimi nr 145765125 datë 24.11.2016 të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Shkodër.

Komisioneri e Pavarur e Kualifikimit Roland Ilia ka fshehur në formularin e vetdeklarimit të pastërtisë së figurës, masën e sigurimit personal të dhënë ndaj tijë e cila është, Detyrim për tu paraqitur në policinë Gjyqësore dhënë me vendimin nr 145765125 datë 24.11.2016 të Gjykatës së rrethit Gjyqësor Shkodër.
Dosja hetimore është siguruar nga ana jonë.
Në dosjen hetimore ka çudira të cilat nuk kanë të bëjnë me ushtrimin e rregullt të detyrës nga antari i KPK Ilia, në atë kohë petagog.
Në dosjen hetimore ka përgjime te kryera nga prokuroria Shkodër , ku Roland Ilia i kërkon favore seksuale studenteve në këmbim të notës kaluese, ky është një skandal i cili është kryer nga petagogu ilia dhe i favorizuar nga prokuroria Shkodër.
KPK me personazhe si Ilia mbrohen me fanatizëm dhe nga ONM e cila kishte tërheq nje kopje të dosjes pas publikimit nga ana jonë dhe deri më sot nuk ka asnjë reagim.

Varhelyi dhe Calavera kane pretenduar dhe kan kërkuar të ndalen sulmet e padrejta ndaj KPK dhe BE mbështet procesin e verifikimit.
Proçesi i verifikimit mbështetet dhe nga ana jonë por të jet I drejt dhe të kryhet nga personazhe të pastër dhe jo nga maniak seksual.
BE duhet të reagoj ndaj këtij skandali dhe jo të mbaj dosjen e Roland Ilias në sirtar.

Në publikimit e tjera do ju tregojmë transkripte nga përgjimet.