Përpjekjet e dëshpëruara për të mbuluar gabimet/ Calavera arrin të shpëton nga drejtësia

Tetë ekspertët ndërkombëtarë që u bënte pjesë te Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) po monitoronin dhe po këshilloni institucionet e Vettingut por, ama u kthyen në një problem në sistemin e drejtësisë.
Një nga tetë ekspertët ndërkombëtarë pjesë e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) ishte dhe Hans Kijlstra, gjyqtar i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane.

Me ardhjen në Shqipëri Hans Kijlstra u përfshi në një skandal seksual me një punonjëse të KPK-së.
Videoja e shpëndarë me skena erotike i rrënoi jetën atij por i gjithë ky skandal binte në kurriz të ONM-së. Kesisoj drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera mori menjëherë masa dhe e ka larguar hamshorin Hans Kijlstra , duke i ndërprerë mandatin me dy vjet pasi atij nuk i mjaftoj një lidhje në KPK por vazhdoi Orgji në këtë institucion.
Hans nuk mori asnjë përgjegjësi penale pasi institutcioni i ONM arriti ta mbulonte mjaft mirë këtë skandal.

Për këtë arsye shefes së ONM i është bërë kallzim në “SPAK” për moskallzim krimi. Ama mesa duket ka shpëtuar dhe ajo pa u lagur, u largua nga detyra pasi shkatërroi atë pak drejtësi që kishte mbetur, shpërdoruan fondet e BE-së, vodhi sa mundi dhe më kryesorja pa asnjë procedim penal.