Përse në Shqipëri vijnë të monitorojnë të pamoralshmit?

Në shkurt të 2017, atëherë kur sapo kishte nisur reforma në drejtesi,  shefja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM). Genoveva Ruiz Calavera premtoi se do t’i shkonte deri në fund procesit të pastrimit të sistemit të drejtësisë nga të korruptuarit. Calavera ishte e mirëinformuar për gjendjen e sistemit të drejtësisë në Shqipëri, prandaj duhej të vinte “si kukull”, të mbushte xhepat mirë e mirë dhe të mos bëntë  zë, pasi sistemin e drejtësisë do ta drejotin kokat e larta të kësaj qeverie.

Shefja e ONM-së mbrojti gjyqtarët dhe prokurorët e korruptuar, të cilët kanë pasuri jashtëzakonisht shumë të madhe, imoralitet dhe paaftësi në detyrat që iu janë përcaktuar.

Një nga tetë ekspertët ndërkombëtarë pjesë e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) është dhe Hans Kijlstra, gjyqatër i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane. Ekspert i trafikimit të qënieve njerëzore.

Me ardhjen në Shqipëri Hans Kijlstra ka menduar se Shqipëria është një vënd i botës së tretë dhe femrat në Shqipëri mund ti shohësh si objekte seksuale dhe mund të dëfrehesh.

Pra, në Shqipëri  vijnë vetëm të pamoralshëm, pasi çdo gjë tjetër është e paracaktuar nga qeveria. Monitoruesit vijnë të dëfrehen në “Shqipërinë e mrekullirave”.