Rivlerësohet Prokurori i pastër Haxhiraj/ Gjykojnë të inkriminuarat

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka sot seancën për rivlerësimin e Z. Enrik Haxhiraj. Prokurori pranë Prokurorisë së Apelit Vlorë, Enrik Haxhiraj do të rivlerësohet sot në orën 09:45, nga komisioneret e dështuara Genta Tafa Bungo, Suela Zhegu, Pamela Qirko.

Komisioneria Genta Tafa Bungo nuk vlerësoi as mortetin e bashkëshortit të saj, si të mendojmë që ajo do jetë e aftë të vlerësojë një prokuror të pastër që ka punuar gjatë gjithë jetës së tij me integritet dhe në mënyrë profesionale?

Ndërkaq, Suela Zhegu, Komisionerja e Vettingut rezulton me pasuri të mëdha të pajustifikueshme.  Çiftja u kap mat pasi falsifikoi formularin e “ILDKPI”. Komisonerja gjithashtu ka një pasuri e cila ndodhet në zonën Kadastrale 2292,me nr pasurie 131/54, me indeks harte K-34-100-(177-D),me adresë Kavajë, lloji pasurisë Arë, e përfituar me Kontratë Shitje, me datë regjistrimi 15.09.2006, me sipërfaqe 3443 m2. Apo do ta gjykojë një student ngelëse si Pamela Qirko e cila është e favorizuar nga e motra Ballku.

Prokurori Haxhiraj i kundërshtoi të gjitha gjetjet e KPK dhe balancat negative të konstatuara nga analiza financiare, prandaj kërkoi me ngulm rivlerësimin e emrit të tij.

Shpresojmë që Prokurori Haxhiraj të vlerësohet sipas meritokracisë dhe në bazë të llumit që I ka rënë për pjesë ta gjykojnë.