Rruga drejtë “rrjepjes” së gjyqtarëve të korruptuar/ Ja sa mirë e bën punën komisionerja Genta Tafa Bungo

Duke qenë se Vettingu është një proces që kërkon një përkushtim dhe devollshmëri të madhe, duhet me patjetër që personat që e drejtojnë të kenë minimumi profesionalizëm dhe dijnitet në punën që bëjnë. Mesa shohim komisionerët përgjegjës nuk kanë as njërën dhe as tjetrën. Por pse e themi një gjë të tillë? Mjafton të përmendim Genta Bungo e cila ka arritur të krijojë pasuri të patundshme dhe të ardhura të majme duke rrjepur sistemin e drejtësisë dhe duke abuzuar me postin që ka.

Në bazë të informatave që kanë ardhur pranë portalit infront. Org Genta Bungo është vënë re dukshëm se kjo komisionere ka përfituar duke mbyllur pazare me gjykatesit e korruptuar.

Komisioneria Genta Tafa Bungo ka një eksperiencë të gjatë si lektore, në universitete të ndryshme publike dhe jopublike të vendit që nga viti 1996 deri në vitin 2016. Pikërisht kjo komisionere e la bashkëshortin pa mbaruar akoma varrimi dhe u nis për në KPK.

Komisioneres i është rritur goxha numrat në llogarinë e saj bankare, ndër të cilat edhe një depozitë bankare me gjendje 10 000 000 Lekë.

Mesa duket komisionerja nuk ka arritur të mbaj të paprekur kushtin thelbësor për të ruajtur procesin e Vettingut ashtu sic duhet, të pastër dhe transparent.