Rusët refuzojnë të marrin vaskinën “Sputnik V”/ Besojnë se koronavirusi është krijuar artificialisht

Sipas rezultateve, 62% e rusëve thanë se nuk e donin vaksinën e prodhuar në Rusi, ndërsa 30% thanë se e pranojnë ta marrin.

Sipas qytetarëve, arsyeja kryesore ishin efektet anësore dhe vendimi për të pritur përfundimin e plotë të testimeve.

Anketimi u bë te 1601 njerëz në 50 rajone të Rusisë, ndërkohë që 64% e të anketuarve mendojnë se koronavirusi u krijua në mënyrë artificiale.