Shefja e ONM-së shpërdoron fondet e BE-së dhe ikën pa “u lagur”

Shefja e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera erdhi në Shqipëri me mission nga Bashkimi Evropian, me fondet e Bashkimit Evropian. Por sa korrekte i qëndroi Calavera BE-së?

Calavera solli me vete tetë ekspertët ndërkombëtarë që u bënte pjesë te Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit (ONM) po monitoronin dhe po këshilloni institucionet e Vettingut por, ama u kthyen në një problem në sistemin e drejtësisë.
Një nga ekspertët e ONM-së ishte dhe Hans Kijlstra, gjyqtar i Gjykatës së Rrethit të Amsterdamit dhe kryetar i dhomës për ekstradimet dhe Urdhër Arrestet Evropiane, i njohur ndryshe për trafikim të qënieve njerëzore.

Me ardhjen në Shqipëri Hans Kijlstra u përfshi në një skandal seksual me një punonjëse të KPK-së.
Videoja e shpëndarë me skena erotike i rrënoi jetën atij por i gjithë ky skandal binte në kurriz të ONM-së. Kesisoj drejtoresha e ONM-së Genoveva Ruiz Calavera mori menjëherë masa dhe e ka larguar hamshorin Hans Kijlstra , duke i ndërprerë mandatin me dy vjet pasi atij nuk i mjaftoj një lidhje në KPK por vazhdoi Orgji në këtë institucion.
Pjesëtarët e ONM-së ditën ta mbulonin shumë mirë diell me shoshë dhe askush nuk mori dënim për këtë rast.

Në “SPAK” u bë një kallëzim për moskallëzim krimi ndaj shefes së ONM-së zonjës Calavera, e cila përveçëse shpërdoroi fondet e BE-së, vodhi sa mundi dhe doli e larë nga çdo situatë.