Shenjat se jeni rraskapitur nga energjia e keqe që ju ka rrethuar

A ju ndodh të jeni të lodhur, shkoni në shtrat me mendimin për të fjetur në një minutë, por nuk ndodh? Dhe kjo është një shenjë që ju jeni të mbingarkuar me energji të keqe.
Kur jeni të mbingarkuar me energji negative, të cilën e keni thithur nga mjedisi dhe nuk keni bërë asgjë për ta larguar nga ju, njerëzit përreth jush e ndiejnë atë pa marrë parasysh se sa shumë përpiqeni të fshihni ato emocione – energji e keqe thjesht rrezaton nga ju.

Njerëzit shpesh janë të vetëdijshëm se janë të mbingarkuar me energji negative, por gjithashtu shpesh nuk marrin shumë për të ndryshuar diçka. Ndonjëherë ata fajësojnë veten për këtë gjendje pasi lejojnë njerëzit negativë t’i “thithin” ose nuk mund të largohen nga zakoni i thashethemeve për të tjerët, xhelozia dhe të gjitha ato emocione toksike që dëmtojnë të gjithë, si ata që i projektojnë ata, ashtu edhe ata që janë afër.

Ne ju zbulojmë shenjat me të cilat do të kuptoni se jeni plot energji të keqe, dhe ka edhe këshilla të shkëlqyera se si të ndihmoni veten.
Tetë shenja që tregojnë se jeni plot energji negative

1. Ndiheni në depresion

Është një shenjë mjaft e qartë se ambienti ku jetoni ju ka lodhur plotësisht. Ju nuk keni vullnet për asgjë, e keni të vështirë të lëvizni, nuk shihni asgjë pozitive në jetë dhe as nuk mund ta detyroni veten të shihni zhvillime pozitive në të ardhmen. Është koha të bëni disa ndryshime serioze në jetën tuaj dhe të ktheni shkëlqimin në sytë tuaj që keni pasur në ditët tuaja më të reja.

2. Ju e krahasoni veten me të tjerët

Çdo njeri është një individ në vete dhe nuk ka asnjë qëllim ta krahasojë veten me të tjerët. Vetëm se dikush mund të ketë më shumë para se ju, ose një partner në dukje i përsosur, nuk do të thotë se ata janë më të mirë se ju dhe as nuk jeni më të keq se ata. Në vend që të krahasoni veten me të tjerët, përqendrojeni atë energji në zhvillimin e jetës suaj dhe situatave që ju bëjnë të lumtur.

3. Ju nuk mund të flini edhe pse jeni të përgjumur

A ju ndodh të jeni të lodhur, shkoni në shtrat me mendimin për të fjetur në një minutë, por nuk ndodh? Dhe kjo është një shenjë që ju jeni të mbingarkuar me energji të keqe. Këto janë situatat kur jeni shtrirë në shtrat i lodhur, sytë tuaj do të donin të mbyllen, por truri juaj duket se është në ‘diçka’ – mendimet e përshkojnë atë me shpejtësi të lartë dhe nuk ka asnjë mënyrë për tu qetësuar.

4. Nuk gjeni kohë për veten tuaj

Njeriut në mënyrë periodike i duhet kohë që të shërohet, të dëbojë energji të keqe dhe të rimbushet me të mirë. Por ritmi i jetës, veçanërisht nëse keni fëmijë, nuk ju lë kohë të lirë. Sidoqoftë, duhet të kuptoni rëndësinë e pushimit mendor dhe duhet të jeni pak egoist dhe ndonjëherë të ndani kohë vetëm për veten tuaj.

Bëni atë që doni, lexoni, relaksohuni … Për shembull, nuk duhet të jetë çdo ditë, por përcaktoni që e diela, të paktën gjysma e ditës, është e rezervuar vetëm për ju. Le të jetë një shpërblim i vogël për të gjithë javën e vështirë që keni bërë.

5. Transferoni energji të keqe te të tjerët

Nëse vëreni se keni ardhur në shoqërinë e një njeriu që ka lëshuar energji të mirë deri atëherë, por që ka ndryshuar me ardhjen tuaj – atëherë sigurisht që jeni të mbingarkuar nga vibracionet e këqija që u lëshoni në mënyrë të pavetëdijshme të tjerëve. Pyete veten: ‘Po të isha ai njeri, a do të kënaqesh me shoqërinë time?’ Pastaj përgjigju kësaj pyetje me sinqeritet.

6. Jeni tepër emocional
Dhe kjo është një shenjë që keni nevojë për një pastrim urgjent të shpirtit dhe trupit nga energjia e keqe. Disa herë mund të duket sikur nuk jeni normal – në një moment jeni të lumtur dhe optimist, dhe në minutën tjetër jeni të mbingarkuar pa ndonjë arsye të veçantë, për shkak të një gjëje të vogël të parëndësishme për të cilën nuk reagoni në rrethana normale.
Ose, mbase keni qenë shumë nervoz kohët e fundit dhe nuk ka asnjë mënyrë që të relaksoheni. Të gjitha këto janë shenja të mbingarkuara nga vibracionet negative dhe është e rëndësishme të mos qëndroni në atë gjendje, por të bëni diçka.

7. ‘Vizitë’ në rrjetet sociale

Ju kaloni orë dhe orë të tëra duke shikuar në ekran edhe pse kryesisht nuk jeni as i sigurt se çfarë po shikoni dhe çfarë kërkoni. Shikimi i shikimit të një telefoni mobil ose ekranit të kompjuterit mund të jetë shumë rraskapitës për qarkun tuaj mendor.

Është si një varësi që e dini se ju lëndon, por nuk dini si ta hiqni qafe pasi ekrani ju tërheq vazhdimisht si një magnet, sikur do të humbni diçka të rëndësishme nëse nuk e shikoni çdo herë tani dhe pastaj. Jini të vetëdijshëm për këtë problem dhe lini telefonin tuaj me vetëdije sa më shpesh të jetë e mundur. Për shembull, kur shkoni në një udhëtim në terren ose në një shëtitje, lëreni atë në shtëpi.

8. Ju nuk keni dëshirë të shoqëroheni

Kur njerëzit janë plot energji të keqe, atëherë ata e dinë se duhet të shmangin të tjerët dhe të mbyllen në katër muret e tyre. Gjithashtu, mungesa e vazhdueshme e mendimeve në shoqërinë e njerëzve të tjerë është një shenjë e mbingarkesës nga vibracionet e këqija.

Udhëzime për pastrimin e trupit dhe mendjes nga energjia negative

Nëse e gjeni veten të bllokuar në një “det të zi” mendimesh negative – ri-drejtojini ato në ato pozitive. Nuk do të jetë e lehtë në fillim, por do të keni sukses nëse vërtet dëshironi.

Shqetësimi për gjërat që nuk kanë ndodhur ende, dhe mbase nuk do të ndodhin kurrë, është një humbje e madhe e energjisë pozitive dhe një shkas për një ndjenjë të vazhdueshme të stresit. Është normale që një person të shqetësohet, por nuk duhet të ekzagjerosh në këtë dhe të krijosh vazhdimisht skenarë të ndryshëm në kokën e tij që shpesh as nuk ndodhin.

Kur shqetësimet e vërteta fillojnë të rrotullohen mbi kokën tuaj, ndaloni në fillim pasi vetëm ju mund t’i kontrolloni ato. Mësoni të relaksoheni dhe të menaxhoni mendimet tuaja. Drejtojini vetes pak kohë për veten tuaj gjatë ditës, pastaj relaksohuni ose bëni diçka që ju bën të lumtur. Piqni ëmbëlsira, shëtisni në park, ushtroni …

Jini të vetëdijshëm për momentin e tanishëm, pasi është një moment që askush nuk mund t’ju heqë, është vetëm i juaji dhe sigurohuni që ta shijoni. Mos u shqetësoni vazhdimisht me atë që ka qenë në të kaluarën, pasi nuk mund ta ndryshoni atë, por thjesht merrni mësime të rëndësishme të jetës.

Mos kini frikë nga e ardhmja, pasi është diçka që ende nuk do të ndodhë, dhe mbase nuk do të ndodhë, ndoshta jeta juaj po shkon në një rrugë krejt tjetër. Mbani në mend – disa gjëra ndodhin në jetë në mënyrë që një person të marrë një mësim të caktuar dhe të bëhet një version më i mirë i vetvetes. Çdokush mund të bëjë gabime, por është e rëndësishme të marrësh një mësim prej tij. Çdokush mund të gjunjëzohet dhe të bjerë, por është e rëndësishme të ngriheni në këmbë dhe të vazhdoni përpara.

Jini mirënjohës për gjithçka që keni pa marrë parasysh sa e përulur mund të jetë. Mos harroni se shumë njerëz nuk kanë gati aq shumë – as gjëra materiale, por as emocione dhe vëmendje që marrin nga njerëzit e afërt. Mos harroni, pasuria nuk është një garanci e lumturisë – shpesh mund të jetë e kundërta. Kënaquni me gjërat e vogla, shikoni me padurim për gjërat e vogla pasi që jeta kalon shumë shpejt.

Merrni ajër të pastër

Zgjidhni me kë të shoqëroheni. Kaloni kohë me njerëzit e duhur, ata që ju shoqërojnë, që ju inkurajojnë të përparoni, t’ju pranojnë ashtu siç jeni dhe të merrni më të mirën nga ju. Largohuni nga njerëzit që thithin energji pozitive nga ju dhe ju mbushin me vibracione të këqija.

Mundohuni të kuptoni se çfarë dëshironi. Pastroni figurën në kokën tuaj për atë që dëshironi të bëheni dhe të arrini gjatë jetës suaj, vendosni përparësitë e duhura. Dhe, mbani në mend se qetësia shpirtërore është shumë më e rëndësishme sesa grumbullimi i parave dhe nxitimi për një karrierë.

Ndihmon edhe aroma e temjanit

Era e djegies së temjanit ka fuqinë për të transformuar energjinë, energjia negative refuzohet dhe energjia pozitive është evokuar. Era e temjanit i lidh njerëzit me vetëdije më të lartë dhe i rrethon me vibracione të larta.

Një studim tregoi se temjani vepron si një antidepresiv efektiv dhe është shumë i mirë për lehtësimin e stresit. Përmirëson intuitën, kthjelltësinë dhe është ideale për përdorim para meditimit. Djegia e rrëshirës së temjanit siguron mbrojtje dhe pastrim dhe besohet se ndihmon në rritjen e energjisë shpirtërore,