Shifra marramendëse/ Mbi 93 milionë të infektuar nga Covid-19 në botë

Numri i të infektuarve me Covid-19 në të gjithë botën i ka kaluar limitet  saj dhe së fundi ka kapur shifrën e 93 milionëve.

Bazuar në të dhënat e universititit amerikan John Hopkins që prej fillimit të pandemisë deri tani janë regjistruar 93,087,609 persona. Ndërsa numri i të vdekurve është afro 2 milionë, më saktë 1,993,699 viktima. Por lajmi mirë është që 51,3 milionë janë të shëruar.

Më e prekur nga pandemia është SHBA me 23,307,232 të infektuar nga të cilët kanë vdekur. 388,533 persona. Në vend të dytë është India me 10,512,093 të infektuar dhe 151,727 të vdekur. Brazili është në vend të tretë me 8,324,294 të infektuar dhe 207,095 të vdekur.