Skandal/ Calavera “I ha kokën” Shqiptarëve dhe largohet

Ditën që erdhi në Shqipëri, Shefja e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit të vettingut, spanjollja Genoveva ruiz Calavera ka deklaruar se do të kalojnë në sitë gjithë gjyqtarët dhe prokurorët në vend. Por në fakt, Calavera i hëngri kokën shqiptarëve duke i kaluar në sitë edhe pse të korruptuar dhe të mbytur nga llumi.

Calavera siguroi paanshmëri dhe profesionalizën si dhe garantoi që ky mision do të ketë rol monitorues por në fakt Calavera mbylli syt përpara padrejtësive që ndodhnin vahdimisht në procesin e vettingut. Gjithashtu Calavera kishte informacione për të gjithë komisionerët e vettingut por gjithmonë mbajti anën e tyre, dukeu munduar të mbulojë diellin me shoshë.

Shefja e misionit të monitorimit të vettingut, Genoveva Ruiz Calavera, garantoi profesionalizëm dhe paanshëmri për të përmbushur të vetmin kusht për hapjen e negociatave të Shqipërisë me BE, vettingun por Calavera u largua duke na lënë shëndenë, dhe duke kalbur më tej sistemin e drejtësisë.