Superfuqitë e komisionerit Komici

Vettingu ishte i nevojshëm në drejtësi, por nëse bëhej nga njerëz që e kanë kaluar vetë një proces të tillë për të na krijuar bindjen që ky veting do të ishte i ndershëm dhe jo politik ashtu sic realisht ka nevojë Shqipëria.

Olsi Komici është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion e vërtetuar me vendimin e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.
Olsi Komici nuk ka deklaruar para komisionit për vlersimin e tijë si Antar i KPK, faktin se është proceduar penalisht për falsifikim dokumetash dhe korrupsion (Shpërdorim Detyre) e vërtetuar me vendimin e Gjykatës së Rrethit Gjyqësor Tiranë me Nr 728 datë 07.05.2010 ku Olsi Komici ka qënë i Pandehur.

Ky veprim i Olsi Komici duke mos deklaruar këtë fakt pran ILDKPI ka falsifikuar dhe ka pasqyruar të dhëna jo të vërteta para strukturave që kanë verifikuar këtë subjekt. Përfitimi i tijë nga ky veprim është i dukshëm
Për shkak të njerëzve të lidhur me politikës, apo për shkak të së kaluarës së tyre kriminale, po realizohet edhe nje proces me dy standarte dhe i udhëzuar si nga partia në pushtet njëkohësisht dhe në raste të caktuara nga Krimi i organizuar i lidhur me Partinë në Pushtet, komisioner të caktuar urdhërohen nga Krimi i Organizuar.