Teatri i Darian Pavlit/ “Konflikt i hapur interesi” me paditë kundër Vettingut

Darian Pavli, gjyqtari shqiptar në Strasburg është në kushtet e një konflikti të hapur të interesave gjatë shqyrtimit të rasteve të depozituara nga gjyqtarët dhe prokurorët, të cilët kanë ankimuar procesin e Vetingut pranë Gjykatës Europiane të të Drejtave të Njeriut.

Kjo pasi Pavli figuron të jetë një ndër Ekspertët e Nivelit të Lartë gjatë hartimit të Reformës në Drejtësi në Shqipëri, para se të zgjidhej përfaqësuesi shqiptar në Gjykatën e Strasburgut, në një votim të zhvilluar nga Asambleja Parlamentare e Këshillit të Europës, në Tetor 2018.

Duke qenë se ka pasur pjesë në bërjen e Reformës në Drejtësi atëherë ska vlerë as pozitën e anëtarit të Gjykatës së Strasburgut, në të cilin ai luan rolin e të paanshëmit, përballë ankimeve kundër Vetingut, në të cilin ai ka qenë vetë pjesë.