“Tregoni pavarësinë tuaj, rezistojini presionit”/ Ambasadorja Yuri Kim takon kreun e KLP

Ambasadorja Amerikane në Tiranë, Yuri Kim ka takuar ditën e sotme kryetarin e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, Gent Ibrahimi. Me anë të një postimi në rrjetet sociale Kim thekson rëndësinë e pavarësisë së prokurorëve. Ambasadorja thotë se tashmë është momenti që reforma në drejtësi të thyejë modelet e vjetra dhe të japë guxim.

POSTIMI I PLOTË I YURI KIM:
Takim me kreun e Këshillit të Lartë të Prokurorisë për të theksuar detyrimin kushtetues për të garantuar pavarësinë, llogaridhënien dhe disiplinën e prokurorëve. KLP duhet të demonstrojë pavarësinë dhe integritetin e vet, t’i rezistojë presionit dhe të japë drejtësi. si dhe njerëzit e shikojnë.
Ky është një moment i rëndësishëm për Reformën në Drejtësi – mjaft progres për të trembur kundërshtarët, por jo aq sa të kënaqen njerëzit. Institucionet e reja gjyqësore si KLP në të cilat dhe të tjerët kanë investuar aq shumë – duhet të thyejnë modelet e vjetra. Koha për të treguar guxim.