Turqia dënon me 1406 vite burg ish-drejtuesin e televizionit

Gazetari Hidayet Karaca, i denuar me 1406 vite burg

Turqia ka dënuar me 1406 vite burg Hidayet Karaca-n, ish drejtorin e televizionit “Samanyolu”, i cili akuzohet se është pjesë e lëvizjes së Gylenit.

Gjykata ka marrë parasysh kërkesën e prokurorisë për ta akuzuar Karaca-n për pjesëmarrje në lëvizjen e Gylenit, mashtrim në futboll dhe nxjerrje të sekretit shtetëror.

Të gjitha mediat e akuzuara sit ë lidhura me lëvizjen Gylen janë mbyllur, ndërkohë që gazetarët janë burgosur për shumë vite.