Vejusha e zezë e Vettingut që  pastron lekë kur i jepet mundësia

Vendimet e vettingut të publikura deri më tani kanë qenë të paarsyetuara dhe jo voluminoze, pasi Komisionere janë të lidhur me politikën, botën e krimit dhe e kanë kthyer procesin e vettingut në dystandartizim.  Megjithatë, standarti që trupat gjykuese kanë ndjekur në drejtim të strukturimit dhe arsyetimit të vendimit ka shumë nevojë të unifikohet, në drejtim të logjikës së arsyetimit, analizës ligjore, shpalosjes konçize dhe të qartë të fakteve, provave dhe argumentave të subjektit të rivlerësimit dhe të komisionit. Pra, lind nevoja që reforma në drejtësi të ribëhet duke hequr këta komisionerë të pamoralshëm nga vetting. Komisionerët si Genta Tafa Bungo nuk duhet ta kenë vendin në vetting por mbrapa hekurave.

Genta Tafa Bungo mbajti detyrën e kryetares së Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Komisionerja Genta Tafa Bungo është përfolur shpesh herë për moton e saj nga e cila nuk heq dorë dhe vazhdon çdo ditë e më tepër ta vërë në plan. Portali In-Front.org nga informacione konfidenciale ka marrë dijeni se Genta Tafa Bungo po pastron lekë në mënyrën më të fëlliqur të mundshme.

Bëjmë me dije se rasti i saj i fundit, i dokumentuar dhe deklaruar pa turp nga komisionerja Genta Tafa Bungo, është rasti i vdekjes së bashkëshortit të saj, i cili ndërroi jetë.

Komisionerja Genta ka pritur njerëz për ngushëllime dhe ka bërë goxha lekë. Nuk qeshet me të keqen e tjetrit, por sipas Genta Tafa Bungos e keqja paska dhe anën e saj pozitive, pra para. Fiks në plagë të Gentës, që e ka pikë të dobët lekun. Zonja e hekurt edhe ditën që e la bashkëshorti fitoi pak me moton e saj, mori të ardhura si ndihma nga familjarët dhe miqtë për fatkeqësinë e humbjes së të shoqit, shuma 954 500 Lekë, 600 Dollarë dhe 820 Euro.

Komisioneres i është rritur goxha numrat në llogarinë e saj bankare, ndër të cilat edhe një depozitë bankare me gjendje 10 000 000 Lekë. Edhe nuk mbaron me kaq, ama komisionerja sypatrembur vazhdon rrugen e qetë drejt krimit, pa i interesuar asgje, as ligji për të cilin është shkolluar.