Zvarritja e Vettingut/ Deklarata qesharake e kryeministrit nuk “pi më ujë”

Pak kohë më parë kryeministri Rama deklaroi se drejtësia e re do të fillojë të funksionojë. Ama pritja ka 4 vite që është e kotë. Që nga nisja e procesit të vettingut përsëri kokat e krimit në rradhët e drjetësisë kanë mbëtur të pandëshkuar.

“Pas pastrimit apo paralelisht me pastrimin nga vettingu të fillojë goditja e këtyre gjykatësve dhe prokurorëve të korruptuar”, deklaroi Kryeministri Edi Rama, ndërsa shtoi se “drejtësia e re do të fillojë të funksionojë ashtu siç e kërkoj unë, si e kërkoni ju, siç e duam të gjithë dhe do jetë e prekshme”.

I prekshëm është vetëm krimi, padrejtësia, korrupsioni dhe inmoraliteti që po ha për së gjalli çdo hallkë të sitetimit të brishtë të drejtësisë. Rrjedhimisht ky sistem është ende i papastuar. Biznesmenët e Vettingut bëhen edhe më të pasur sesa ishin dje, ndërsa drejtësia zhytet akoma më shumë në padrejtësi. Strukturmi i institucioenve ka lënë gjyaktësit, prokurorët, madje edhe komisionerët të bjënë kërdinë duke zhvatur nga munden.