Balla dhe Komisioneri Komici i zënë derën njëri-tjetrit

Komisioneri Olsi Komici është diplomuar “Jurist” në vitin 1998 në Fakultetin e Drejtësisë, Universiteti i Tiranës. Ai ka ushtruar profesionin e avokatit në periudhën maj 2016 – maj 2017 dhe pas kësaj ka kryer  detyrën e zëvendësdrejtorit të përgjithshëm të ALUIZNI-t deri në mandatimin e tij nga Kuvendi  i Republikës së Shqipërisë si Komisioner në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit.

Komici u zgjodh komisioner duke patur krahët e ngrohta nga anë të rëndësishme pasi “të fortëve” u duhej me patjetër një mbrojtje dhe nga brenda. Komisioneri Komici edhe pse i përbaltur dhe i njollosur, arriti të zgjidhej komisioner vetëm me fjalën e Ballës.

Në  Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, Olsi Komici u zgjodh për të mbrojtur shokun dhe mikun e tij bashkëfshatar Taulant Ballën, që të kishin njëri – tjetrin mbështetje. Me demek, Komici do të përzgjedhë prokurorë dhe gjyqtarët që do ai dhe partia dhe në këtë formë bëhët sekser për pronat, pasurinë dhe pyjet e prera të pafundme të Ballës. Ja kështu dhe gjyqtarët dhe prokurorët do ta mbulojnë baltën si shoshën me diellin.

Procesi i vettingu ka kaluar në dystandartizim, nuk i shërben më drejtësisë por politikës. Këta komisionerë të përzgjedhur janë njollë e zezë e sistemit tonë të drejtësisë.