Covid-19/ Varhelyi nxit Këshillin Europian për t’i qëndruar pranë Ballkanit Perëndimor

Ditën e sotme komisioneri Europian për Zgjerimin, Oliver Varhelyi  ka komentuar në Këshillin Europian qëndrimin e tij në lidhje me vaksinat e Covid-19 për Ballkanin Perëndimor.

Varhelyi u shpreh se është e nevojshme që të sigurohet një qasje e shpejtë e vaksinave për rajonet e Ballkanit Perëndimor dhe Azinë Lindore e Paqësorin.

Gjithashtu nënvizoi shqetësimet mbi zhvillimet në lidhje me çështjen Navalny.

STATUSI NGA OLIVER VARHELYI

Në Këshillin Europian sot për të prezantuar Komisionin Europian. Në luftën ndaj COVID19  BE qëndron pranë partnerëve të saj me Ballkanin Perëndimor. Theksoj nevojën për të siguruar qasje të shpejtë për vaksinat në rajonet Ballkanit Perëndimor dhe Azinë Lindore. Nënvizoj gjithashtu shqetësimet mbi zhvillimet në lidhje me çështjen Navalny.