Rekord/Britania e Madhe vaksinon gjysmë milioni banorë brenda një dite

Britania e madhe po vijon vaksinimin me ritme të shpejta. Sipas informacioneve të dhëna nga Shërbimi Kombëtar i Shëndetësisë në Britaninë e Madhe po vijon me vaksinimi dhe vetëm në një ditë NHS administroi 493,013 vaksina.

Njoftimi erdhi nga ministri i Shëndetësisë, Matt Hancock, i cili tha se tre të katërtat e qytetarëve të vaksinuar janë mbi 80 vjeç, ndërsa që nga fillimi i pandemisë e deri tani janë vaksinuar 6.4 milionë britanikë në total.