Del bilanci i KPK për procesin e Vettingut: 56 gjyqtarë dhe prokurorë dhanë dorëheqjen

Bilanci i reformës në Drejtësi pas 5 vitesh që nga miratimi i Reformës në Drejtësi, është bërë nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit

KPK zbulon se nga procesi i Vettingut janë shkarkuar 155 gjyqtarë e prokurorë, pasi kanë hasur probleme me pasurinë, me pastërtinë e figurës ose me aftësitë profesionale. Po ashtu janë konfirmuar në detyrë 174 gjyqtarë e prokurorë si dhe kanë qënë 56 prej tyre që kanë dhënë dorëheqjen.

Bilanci i KPK:

Për më shumë bëhu pjesë e grupit më viral në Facebook, Dosja.al
174 vendime për konfirmimin në detyrë
155 vendime për shkarkimin nga detyra
56 vendime për ndërprerje procesi (dorheqje)
8 vendime për pushimin e procesit
25 vendime për përfundimin e procesit pa vendim perfundimtar
3 vendime për pezullimin nga detyra per nje periudhë 1-vjecare.