Ish Prokuroria Antoneta Sefdari Kunder animalisteve godet në të njejtën kohë dy kafshe luanin dhe Dacin (maçokun)

Ish-anëtarja e Këshillit të Lartë të Prokurorisë, e shkarkuar në proces Vettingu më 28 shkurt  të vitit 2019, deklaron se rasti i saj ishte një vendim i padrejtë dhe i urdhëruar. Antoneta Sevdari e ka dërguar kërkesën për të drejtën e saj në Strasburg e ka mbështetur në argumente të fortë ligjorë.

Në një intervistë të dhënë për mediat, Sevdari ka cituar: “Kam menduar se të parët që do të hynin në drejtësinë e re do të ishin sidomos anëtarët e Kolegjit të Apelimit. Unë jam çuditur kur njerëz që nuk plotësojnë as kriteret minimale, janë sot anëtarë të Gjykatës Kushtetuese. Unë kam paraqitur pranë KPA-së kërkesat e mia për mbarimin e mandatit të këtyre dy anëtarëve. Këto kërkesa janë qartësisht të argumentuara, se këta dy persona nuk i plotësojnë kriteret për të qenë anëtarë të Gjykatës Kushtetuese. Përgjigja që më kthehet është që nuk ka procedura. Atëherë, nëse nuk ka proceduara, Gjykata e Strasburgut e ka thënë qartë se në të gjitha rastet kur anëtarët e një institucioni që merr masa disiplinore ndaj gjyqtarëve dhe prokurorëve, nuk i plotësojnë kriteret ligjore, ka shkelje të nenit 6 të një gjykate të caktuar me ligj”. “Unë kam përshtypjen se të gjithë subjektet e rivlerësimit do të fitojnë në Gjykatën e Strasburgut sepse përbërja e institucioneve të rivlerësimit është kaq e keqe dhe kanë ndodhur kaq shumë gabime sa Strasburgu do të vendosë në favor të subjekteve”.

Ish Prokuroria Sefdari u shkarkua nga Gjyqtari Luan Daci për për mos justifikim të financave. Mesa kuptojmë, të korruptuarëve si Daci, i ka rënë për pjesë të gjykojnë gjyqtarë të ndershëm dhe profesionalistë. Kujtojmë se Daci ka pasur lidhje me firmën “Xhaferri”, firmë piramidale që shkaktoi trazirat e 97’ dhe përgjegjës për këtë është vetëm Luan Daci. Luan dhe maçok në të njëjtën kohë, që besoi se do të shkarkonte gjyqtaren Sevdari dhe do t’i shpëtonte paq drejtësisë.

Ajo thotë se vendimet e padrejta në emër të Vettingut do të përkthehen në fatura financiare për shtetin.