Komisioneri Roland Ilia vetëgjykon nivelin e anglishtes

Z.Roland Ilia është diplomuar “Jurist” në vitin 1996 në Fakultetin Juridik, Universiteti i Shkodrës Z. Ilia është licencuar në profesionin e avokatit në vitin 1997. Po ashtu, ai ka një eksperiencë të gjatë si lektor, që prej vitit 1996, në Universitetin “Luigj Gurakuqi” në Shkodër dhe në universitete të tjera jopublike.
Roland Ilia është një ndër komisonerët që është i mbytur në llumin e krimit dhe bëmat e tij e personifikojnë si një njeri të ndyrë qe femrat donte vetem t’i përdorte dhe t’i hidhte tutje.

Nga ana e portalit infron.org është hedhur dritë mbi faktin së ai nuk ka të certefikuar as gjuhën Angleze, e cila është baza dhe një kusht i detyrueshëm në kriteret e përzgjedhjes për anëtarët të instuticioneve të rivlerësimit.
Në momentin që është pyetur në mbledhje ai për t’i shpëtuar të vërtetës ka deklaruar se nuk e mban mend. Shprehimisht Roland Ilia ka deklaruar se: “Nuk e mbaj mend. Kam dhënë një provim të TOEFL-it dikur, por anglishten e di shumë mirë.”

Bëjmë me dije se një ndër kriteret për komisionerët është mbrojtja e anglishtes në nivelin C1 dhe jo anglishten e di sumë mirë, siç ka thënë komisioneri Roland Ilia.

Turpi po e mbyt vettingun, korrupsioni po I zë frymën drejtësisë shqiptare.