Nëna sakaton Calaverën me letra ja letra e radhes/në Shqipëri ndërtoni pallat drejtësie jo pallat ku..verie

Zojna Kalavera .Kur ndertohet nje pallat ‘zgjidhen inxhinjieri arkitekti administratori etj Po te drejtoj nje pyetje te thjeshte qe buron nga shpirti i nje nene qe e do shume vendin e saj .Ju po ndertoni pallatin e drejtesise . Dakort te ghithe ne shqiptaret e vuajtur e duam por nuk po e koptojme Se perse ne organet e vetingut vihen figura jo te pastra .Merr dhe vendos ke te zere dora pa menduar qe keto ti quajme materiale do shembin pallati e drejtesise .Po patjeter Kur O.S.B.E.pergatiti magjistrate ekselente shume te zgjuar dhe atehere konkuruan dhe ata te cilet ju i keni zgjedhur ne organet drejruese te vetingut ndonese kane mbetur ne klase .Lind pyetja ?Perse keshtu .Kujt do i hyjne ne pune keta njerez pa identitet .Jo me kot e krahasoca pallatin e drejtesise me ndertimin e nhe pallati me materiale skarco qe koha do ta shembe .Pse pikerisht ju e lejoni dhe nuk veproni .Nje jurist i thjeshte behet anetar i gjykates me te rendesishme tevendit Gjykates kushtetuese ‘dhe pa tituj pa magjistrature pa doktorature . Ju zonja Kalavera kete matode keni ndjekur ne vendin tuaj .Te gjithe po cuditen .Po biem nga shiu ne bresher .Po po me te pa aftet dhe me njerez pa tike nuk ka drejtesi dhe nuk do te kete .Sa bukur me kujtohet Ambasadori i nderuar Donald Lu qe e la si amanet qe :Mos i prekni magjistratet .Dhe kush e degjoi kete ambasador te nderuar ? Askush .Ne ka shtet me demokratik dhe te drejte ne bote eshte Amerika .Atje vleresohen njerezit me merita ndaj Zoti e ka bekuar Ameriken Amerika eshte vendi qe ne shqiptaret e duam shume dhe presim te na ndihmojne te dalim ne drite dhe jo te erresojme drejtesine me kuadro cyryke qe jo vetem nuk kane pervoje ‘pir kane shume stres per te bere punen sic duhet Kurse magjistratet me merite arriten vendin e punes dhe do punonin per vendin me perkushtim brenda ligjeve.Jo jo Zonja Kalavera jo dhe njehere themi :Drejtesi e mohuar ‘drejtesi e munguar .Kam besim qe Zonja Kalavera do te beje te mundur qe magjistratet te kthehen ne detyre dhe te punojne me perkushtim dhe pergjegjesi ne detyren e tyre fisnike qe e kane fituar me djersen e ballit .Duke dhene me te miren per atdheun per kete Shqiperi te vuajtur por me njerez zemer mire e te duruar por kurresesi me juriste jo te shquar te panjohur e te paformuar Kam besim se Zonja e nderuar Ka era do te reflektoje .Faleminderit