OBSH nxjerr zbuluar Kinën/ Nuk e studio siç duhej origjinën e Covid muajt e parë të pandemisë

Sipas një raporti që ka rrjedhur nga OBSH, Kina nuk e ka hetuar siç duhej origjinën e Covid gjatë tetë muajve të parë të pandemisë.
Hetuesit e OBSH-së, të udhëhequr nga Peter Embarek, vizituan Ëuhan-in mes 10 korrikut dhe 3 gushtit të vitit të kaluar si pjesë e një “ekipi të avancuar” për të ngritur më pas një hetim më të gjerë që u bë në janar.
Shkencëtarët nga agjencia e OKB-së paralajmëruan po ashtu që Pekini nuk po ndante të dhëna, pavarësisht se shefi i OBSH, Dr. Tedros këmbëngul se po hidheshin bazat për të identifikuar origjinën e virusit.
Raporti vjen mes reagimeve në OBSH lidhur me hetimin e bërë së fundmi në Ëuhan, që mbështeste teoritë e shtyra nga Pekini se virusi ka nisur jashtë Kinës.
Në raport shkruhej se pas diskutimeve të gjera dhe prezantimit nga homologët kinezë, duket se pak ishte bërë në lidhje me hetimet epidemiologjike në Ëuhan që nga janari 2020,