Pa doktoraturë dhe pa meritokraci/ Komisioneri Roland Ilia shëndërron KPK-në në habitatin e tij personal

Komisioner i Vettingut, Roland Ilia ka përfituar një bursë ekselence nga Ministria e Arsimit për 5 vite për studime në Gjermani dhe nuk ka ditur pa shftytëzoj ashtu sic duhet. Kusht për mbarëvajtjen e bursës është që të përfundonte studimet dhe të mbronte doktoraturën në shtetin gjerman.

Por nga ana tjetër komsioneri Roland Ilia nuk ka doktoraturë të mbrojtur në Gjermani gjë e cila do të thotë që ky individ ka abuzuar me fondin e ekselencës të dhënë nga shteti.

Nga viti 2001 deri në 2002 ka kryer studimet master në Universitetin e Kolnit në Gjermani por nuk ka asnjë dokument që e konfirmon këtë gjë.

Abuzimi me taksat e qytetarëve tashmë është fakt. Këtij komisioneri pavarësisht me mashtrime arriti të fitonte postin në KPK duket se ka një mbështetje të madhe nga kokat e krimit falë kompromisit për të shkatërruar Procesin e Vettingut.