Përse nuk dënohet me burg komisioneria e KPK-së Alma Faskaj?

 Alma Faskaj (Vokopola) është diplomuar “Jurist” në vitin 1995 në Fakultetin e Shkencave Politike-Juridike, Universiteti i Tiranës.

Znj. Alma Faskaj (Vokopola) ka një  eksperiencë të gjatë si lektore, duke e ushtruar këtë profesion në universitete publike dhe jopublike të vendit, si dhe pedagoge e Shkollës së Magjistraturës nga viti 1998 .

 Para emërimit të saj si Komisionere në Komisionin e Pavarur të Kualifikimit, ka ushtruar detyrën e këshilltares ligjore në Njësinë e Përafrimit të Legjislacionit në Kuvendin e Shqipërisë.

Po për cfarë duhet dënuar komisioneria Faskaj ?

SPAK ka dënoncuar  një nga antaret e komisionit, për  veprën penale “Falsifikim i dokumentave”.

Ky kallëzim është bërë nga gjyqtarja Hajrie Muçmata, ku shprehet se Alma Faskaj e ka fshehur shkarkimin nga detyra, në dokumentet e falsifikimit, për t’u bërë pjesë e Vetnigut.

Gjithashtu ajo rezulton se më 23 korrik të vitit 1996 , është shkarkuar nga detyra për shkelje të ligjit dhe për paaftësi në detyrë, nga ana e Këshillit të Lartë të Drejtësisë.

Por mesa duket ne institucionin e KPK-së kjo gjë nuk është e re ku pak kohë më parë,  komisoneri Luan Daci gjithashtu është dënuar  për  veprën penale “Falsifikim i Dokumetave “, ku  është denuar  me 1 vitë  heqje lirie.

Pse ligji nuk është i barabartë për të gjithë , përse vallë nuk dënohet me burg komisioneria Alma Faskaj ? KPK mos vallë po fshehin të vërtetat?!