Si shpëtoi gjyqtari Luan Daci nga drejtësia shqiptare?

Sipas burimeve kofidenciale për infront.org bëhet me dije se gjyqtari Luan Daci ka shkelur vendimin e GJKKO-së.

Gjyqtari Luan Daci është bërë i njohur për krimet e tij në vitin 1997 që fundosën shqiptarët duke mbyllur lekë nëpër banka pasi ish firma piramidale i kishte “siguruar” se paratë e tyre do të shumfishoheshin. Por, në fakt kjo ishe një gënjeshtër dhe gjyqtari Luan Daci duke e ditur këtë gjë e ka mbajtur të fshehur për rreth 6 muaj një vendim të ish firmës piramidale “Xhaferri”.

Daci u kallëzua në SPAK për “falsifikim dokumentash” duke qenë se kur kandidonte për anëtar të KPA nuk ka deklaruar faktin që ishtë shkarkuar në 1997 për paaftësi në punë nga Këshilli i Lartë i Drejtësisë me firmën e presidentit Rexhep Mejdani.

Sipas prokurorisë, gjyqtari Luan Daci në CV-në e tij që kishte paraqitur para avokatit të popullit, nuk kishte treguar shkarkimin për paaftësi në punë, në vitin 1997.

GJKKO vendosi 6 muaj burg për Luan Dacin, vendim që u konvertua në 1 vit pune provë.

Por mesa duket Daci nuk i interson se cfarë thotë ligji, jeta e tij vijon normalisht pararesisht se është dënuar. Mbështetja nga ana e kriminelëve dhe krimit I ka dhënë gjyëqtarit lirinë për të bërë atë cfarë I teket, prandaj zgjedh të injoroj vendimin e GJKKO-së.