Vejusha e zezë e Vettingut/ Ja si e përbalti drejtësinë komisionerja Genta Bungo

Parlamenti shqiptar me ndihmën e nderkombëtarëve përgatiti dhe miratoi amendamentin për një gjyqësor të pavarur dhe të drejtë, duke respektuar standardet e ndershmërisë, integritetit dhe profesionalizmit. Por ndryshe nga projeksioni Perëndimor, pritshmëritë e qytetarëve pësuan goditje dhe zhgënjim nga anëtarët e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit. Sepse u bënë strehë për trafikantët dhe kriminelët, derisa është arritur në një pikë që askush nuk i lëviz dot më nga vendi.

Vejusha e zezë e vettingut Genta Bungo prej kohësh është kthyer në një vatër ku krimi arrin të depërtoj edhe nhë shkallët më të larta të drejtësisë. Faktet janë fakte dhe këtë nuk ndryshon dot asgjë. Zhvataja e sistemit të drejtësisë ka qenë gjithnë prezent në Shqipëri, por viti 2017 që përkon edhe me krijimin e institucioneve të Vettingut shënoi edhe kulminacionin e defromimit dhe korrupsionit.

As vdekja e bashkëshortit nuk e bëri Genta Bungon të heq dorë nga zanati i saj i përhershëm. Madje, Bungo me llojë-llojë marifetesh arriti të pastronte para Vettingut figura të korruptuara dhe shërbëtor të bindur të padrejtësisë. Një nga kriteret bazë të punës së komisionerëve është pastërtia e tyre dhe shkëputja nga lidhjet e vjetra dhe të reja si dhe nga politika. Atëherë lind pyetja: Sa e pastër është në ndërgjegjen e saj zonja Genta Bungo? Cilat ishin meritat që e ulën në atë karrike dhe si ka mundësi, që pavarëshisht bëmave të saj nuk ndodhet ende në burg.

Nga informacione që kanë ardhur në redaksinë tonë është mësuar se  shkaku i vdekjes së bashëkshortit të ndjerë ka qënë infarkt , pasi ka marë një vlerë rreth 300.000 euro një subjekti për të kaluar në “KPK”, në grindje e sipër me bashkshorten Genta Bungo Tafa,  i ndjeri ka pasur kriza  dhe i ka rënë infarkt duke humbur dhe jetën.

Genta Bungo Tafa ka lënë bashkëshortin në ditën e varrimit dhe ka shkuar ne KPK për të shkarkuar subjektin e rivlersimit prokurorin Ramadan Troci, me detyrë Prokuror në Prokurorinë e Përgjithshme po ditën e varrimit.