Zbulojeni/ Ja kush është vaksina e re më efikase për COVID

Vaksina më e re e variantit britanik të COVID-19, Novavax ka treguar se është 89.3 % efektive.

Kryeministri i Britanisë, Boris Johnson, tha se janë siguruar 60 milionë doza dhe se kjo vaksinë është për t’u vlerësuar.

Dozat e vaksinës priten të miratohen për përdorim nga Agjencia Rregullative e Barnave dhe Produkteve Shëndetësore. Deri më tani britania ka miratuar tri vaksina të koronavirusit për përdorim: Pfizer/BioNTech, Moderna dhe Oxford/AstraZeneca.

Në ndryshim nga vaksinat e tjera, Novavax mund të ruhet në temperaturë normale.

Mbi 3.7 milionë njerëz janë infektuar deri më tani në Britaninë e Madhe dhe 102,000 kanë vdekur. Gjithësej janë 7.4 milionë njerëz që kanë marrë deri më tani dozat  para të vaksinave.